Jelení játra podle nimroda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 25 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 31.1 mg
- Draslík 126.2 mg
- Vláknina 2173.8 mg
- Vitamín A 2173.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a očištěná játra pokrájíme na plátky a lehce obalíme v mouce. Z oloupané cibule nakrájíme kolečka.
-
2
Játra smažíme na másle z každé strany asi 3 minuty dorůžova. Potom je osolíme a opepříme, vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Do tuku vložíme uzený bůček, smažíme 3 minuty a vyjmeme.
-
3
Cibuli smažíme do zlatova ve výpeku. Přidáme osmažená játra, na ně rozložíme osmažený bůček a pokrm podáváme v pánvi.