Jelení játra podle nimroda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra jelení
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Vepřový bok uzený
  • 150 g Cibule
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 31.1 mg
  • Draslík 126.2 mg
  • Vláknina 2173.8 mg
  • Vitamín A 2173.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a očištěná játra pokrájíme na plátky a lehce obalíme v mouce. Z oloupané cibule nakrájíme kolečka.

  • 2

    Játra smažíme na másle z každé strany asi 3 minuty dorůžova. Potom je osolíme a opepříme, vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Do tuku vložíme uzený bůček, smažíme 3 minuty a vyjmeme.

  • 3

    Cibuli smažíme do zlatova ve výpeku. Přidáme osmažená játra, na ně rozložíme osmažený bůček a pokrm podáváme v pánvi.

Komentáře k receptu