Císařská hovězí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 18 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 116.5 mg
- Draslík 31.3 mg
- Vláknina 367.5 mg
- Vitamín A 367.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osušíme, osolíme a okmínujeme. Potřeme máslem, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Přidáme ještě kousek másla a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia přikryté druhým pekáčem. Maso zůstane šťavnaté.
-
2
Během pečení podléváme vodou, z okrajů pekáče seškrabujeme vypečenou šťávu a znovu podléváme.
-
3
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky a dušený špenát.