Kotlety s pivem
Suroviny
- 500 g Bramborová kaše
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Sýr Eidam cihla 40%
- 60 g Sádlo škvařené
- 60 g Strouhanka
- 10 g Solamyl
- 80 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 5 ks Vepřové kotlety
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 31 g
- Sodík 661 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 243 mg
- Draslík 697 mg
- Vláknina 4101.6 mg
- Vitamín A 4101.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety u kosti nařízneme, mírně naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce, do rozšlehaných vajec, ve kterých budeme kotlety namáčet, přilijeme pivo, přisypeme solamyl a trochu strouhaného sýra. Dobře promícháme a kotlety v takto upravených vejcích namočíme. Nakonec obalíme ve strouhance. Tento postup ještě jednou zopakujeme.
-
2
Takto obalené kotlety usmažíme v rozpáleném sádle a podáváme s bramborovou kaší.