Krevetový salát s grapefruitem a řapíkatým celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 26 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 26.3 mg
- Draslík 491.8 mg
- Vláknina 11062.5 mg
- Vitamín A 11062.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát polníček očistíme, opláchneme, necháme dobře okapat. Celerové řapíky omyjeme, stáhneme vlákna a nakrájíme ne tenké plátky.
-
2
Grapefruity okrájíme až na čistou dužninu, dílky čistě vykrojíme. Uvolněnou šťávu přitom zachytíme.
-
3
Na zálivku rozmícháme grapefruitovou a citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a olej.
-
4
Salát polníček, celer a grapefruit dáme do mísy. Přidáme vařené krevety. Pokapeme zálivkou a promícháme.