Špíz z rybích prstů s broskví a dipem
Suroviny
- 80 g Olej olivový
- 25 g Petržel - nať
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Sůl
- 5 g Cukr krupice
- 20 g Máta
- 100 g Sýr smetanový tavený 45%
- 8 g Máslo čerstvé
- 600 g Předsmažené rybí prsty
- 200 ml Kečup
- 80 ml Mléko polotučné
- 1 ks Cibule
- 6 ks Broskve
- 1 ks Citrony
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 40 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 4.4 mg
- Draslík 686 mg
- Vláknina 12540.8 mg
- Vitamín A 12540.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme pikantní omáčku, podusíme cibuli a česnek na rozehřátém oleji. Přimícháme kečup a petrželku. Na sýrovou omáčku rozmícháme čerstvý sýr, mléko, citronovou kůru a šťávu. Osolíme, opepříme a osladíme. Přimícháme trochu sekané máty.
-
2
Rybí prsty nakrájíme na kostky a na rozpáleném másle smažíme dozlatova. Okapané broskve nakrájíme na kousky a střídavě s rybími prsty je napíchneme na krátké špízy.