Květákový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 1 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 767.9 mg
- Vláknina 10262.4 mg
- Vitamín A 10262.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme odkapat.
-
2
Růžičky vložíme do mísy a zalijeme vývarem z květáku, do kterého jsme přidali bílý pepř a jemně nasekanou petrželovou nať. Necháme dobře odležet.
-
3
Před podáváním můžeme pokrm ještě okořenit podle potřeby.