Blanc-manger s mandlovým sirupem, třešněmi a mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 6 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 119 mg
- Vláknina 1650.3 mg
- Vitamín A 1650.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1258.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky želatiny namočíme do studené vody a vymačkáme.
-
2
Polovinu mandlového sirupu zahřejeme a vložíme do něj želatinu. Přecedíme přes síto a přilijeme zbytek sirupu.
-
3
Třešně omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a polovinu smícháme s ušlehanou smetanou. Přidáme mátu nasekanou na proužky. Několik celých lístků si odložíme na dozdobení.
-
4
Směs nalijeme do kruhové formy a necháme 12hodin chladit v lednici.
-
5
Poté vložíme formu do trochy vroucí vody a vyklopíme. Doprostřed blanc-mangeru navrstvíme zbytek třešní a ozdobíme mátovými lístky.