Blanc-manger s mandlovým sirupem, třešněmi a mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Třešně
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Sirup Monin - mandlový
  • 1 ks Máta
  • 5 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 119 mg
  • Vláknina 1650.3 mg
  • Vitamín A 1650.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1258.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky želatiny namočíme do studené vody a vymačkáme.

  • 2

    Polovinu mandlového sirupu zahřejeme a vložíme do něj želatinu. Přecedíme přes síto a přilijeme zbytek sirupu.

  • 3

    Třešně omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a polovinu smícháme s ušlehanou smetanou. Přidáme mátu nasekanou na proužky. Několik celých lístků si odložíme na dozdobení.

  • 4

    Směs nalijeme do kruhové formy a necháme 12hodin chladit v lednici.

  • 5

    Poté vložíme formu do trochy vroucí vody a vyklopíme. Doprostřed blanc-mangeru navrstvíme zbytek třešní a ozdobíme mátovými lístky.

Komentáře k receptu