Šalvějová ořechová omáčka s Ravioli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 40 g Šalotka
  • 25 g Ořechy vlašské
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 100 g Losos uzený
  • 400 g Těstoviny Ravioli
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 9 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1032 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 150.8 mg
  • Draslík 359.1 mg
  • Vláknina 6655 mg
  • Vitamín A 6655 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvedeme do varu dostatečné množství vody a výrazně ji osolíme. Přidáme polovinu snítek šalvěje, těstoviny a uvaříme je al dente.

  • 2

    Zbývající šalvějové lístky natrháme nahrubo. Zahřejeme polovinu ořechového oleje a osmažíme na něm jemně nakrájenou šalotku a česnek. Přidáme šalvějové lístky a hrubě nasekané ořechy. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru z poloviny plodu nastrouháme k ořechům. Vymačkáme šťávu, smícháme ji se zbývajícím olejem a máslem a přidáme k ořechové směsi.

  • 3

    Uzeného lososa nakrájíme na úzké proužky.

  • 4

    Scedíme těstoviny, přelijeme je horkým ochuceným máslem a smícháme s proužky uzené ryby. Čerstvě nastrouhaný parmazán podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu