Šalvějová ořechová omáčka s Ravioli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1032 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 150.8 mg
- Draslík 359.1 mg
- Vláknina 6655 mg
- Vitamín A 6655 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvedeme do varu dostatečné množství vody a výrazně ji osolíme. Přidáme polovinu snítek šalvěje, těstoviny a uvaříme je al dente.
-
2
Zbývající šalvějové lístky natrháme nahrubo. Zahřejeme polovinu ořechového oleje a osmažíme na něm jemně nakrájenou šalotku a česnek. Přidáme šalvějové lístky a hrubě nasekané ořechy. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru z poloviny plodu nastrouháme k ořechům. Vymačkáme šťávu, smícháme ji se zbývajícím olejem a máslem a přidáme k ořechové směsi.
-
3
Uzeného lososa nakrájíme na úzké proužky.
-
4
Scedíme těstoviny, přelijeme je horkým ochuceným máslem a smícháme s proužky uzené ryby. Čerstvě nastrouhaný parmazán podáváme zvlášť.