Tamarindová omáčka s rajčaty s Ravioli
Suroviny
- 40 g Oříšky piniové
- 750 g Těstoviny Ravioli -masové
- 350 g Rajčata
- 60 g Šalotka
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 100 g Tamarindová pasta
- 100 g Sýr Fontina
- 15 g Sůl
- 350 ml Víno červené
- 5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 36 g
- Sodík 2618 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 195.4 mg
- Draslík 594.6 mg
- Vláknina 9186 mg
- Vitamín A 9186 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvedeme do varu dostatečné množství vody a hodně ji osolíme. Podle návodu na obalu uvaříme těstoviny al dente.
-
2
Dvě rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme nadrobno. Šalotky osmažíme na 2 lžících másla. Přidáme rajčata a tamarindovou pastu, zalijeme vínem a 10 minut vaříme zprudka. Omáčku protlačíme jemným sítem. Vmícháme zbývající máslo a zrnka pepře, dochutíme solí a pepřem.
-
3
Ravioli slijeme a smícháme s omáčkou.
-
4
Piniová jádra lehce nasucho opražíme a spolu s jehličkami rozmarýnu nasypeme na hotový pokrm. Čerstvě nastrouhaný sýr fontina podáváme zvlášť.