Tamarindová omáčka s rajčaty s Ravioli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Oříšky piniové
  • 750 g Těstoviny Ravioli -masové
  • 350 g Rajčata
  • 60 g Šalotka
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 100 g Tamarindová pasta
  • 100 g Sýr Fontina
  • 15 g Sůl
  • 350 ml Víno červené
  • 5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 2618 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 195.4 mg
  • Draslík 594.6 mg
  • Vláknina 9186 mg
  • Vitamín A 9186 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvedeme do varu dostatečné množství vody a hodně ji osolíme. Podle návodu na obalu uvaříme těstoviny al dente.

  • 2

    Dvě rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme nadrobno. Šalotky osmažíme na 2 lžících másla. Přidáme rajčata a tamarindovou pastu, zalijeme vínem a 10 minut vaříme zprudka. Omáčku protlačíme jemným sítem. Vmícháme zbývající máslo a zrnka pepře, dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Ravioli slijeme a smícháme s omáčkou.

  • 4

    Piniová jádra lehce nasucho opražíme a spolu s jehličkami rozmarýnu nasypeme na hotový pokrm. Čerstvě nastrouhaný sýr fontina podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu