Filety z lososa s garnátovou omáčkou
Suroviny
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Česnek
- 5 g Kopr čerstvý
- 800 g Losos - filety
- 40 g Limetková šťáva
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 500 g Garnát obecný
- 70 g Šalotka
- 20 g Máslo čerstvé
- 250 ml Víno bílé
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Bobkový list
- 5 cl Víno portské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1392 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 387.5 mg
- Draslík 1028.4 mg
- Vláknina 1280.8 mg
- Vitamín A 1280.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z lososa pokapeme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Smažíme z obou stran na většině másla asi 3-4 minuty.
-
2
Kuchyňsky upravené garnáty prudce osmažíme na 1 lžíci másla. Přidáme šalotky, česnek, bílé a portské víno, bobkový list a vaříme 10 minut. Garnáty vyjmeme a vývar propasírujeme. Z másla a mouky připravíme jíšku. Přilijeme rybí vývar a smetanu a dále vaříme 10 minut. Ochutíme solí, pepřem a limetovou šťávou. Přidáme garnáty, zbývající máslo, trochu kopru a omáčku prohřejeme. Steaky podáváme přelité omáčkou.