Plněná krůtí prsíčka s omáčkou
Suroviny
- 800 g Krůtí prsa
- 40 g Máslo čerstvé
- 200 g Meruňky
- 150 g Smetana 12% (konzumní)
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Petržel - nať
- 5 g Tymián sušený
- 20 g Jíška instantní
- 400 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
- 40 g Oříšky piniové
- 50 g Kerblík
- 40 g Hořčice
- 250 ml Víno bílé
- 250 ml Vývar drůbeží
- 70 ml Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 39 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 157 mg
- Draslík 1467.2 mg
- Vláknina 14582.5 mg
- Vitamín A 14582.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opražená piniová jádra smícháme s meruňkami, petrželkou, 2 lžícemi hořčice, lžičkou octa, strouhankou a vejcem. V mase vytvoříme kapsu, naplníme ji směsí a uzavřeme párátky. Směs pod svíčkovou smícháme s hrubě nasekaným tymiánem, bílým vínem, pepřem a zbývajícím octem. Směsí přelijeme maso a necháme je 3-5 hodin marinovat. Maso osolíme a opečeme na horkém másle. Přilijeme vývar a marinádu a podusíme 60-70 minut. Hotové maso vyjmeme. Šťávu smícháme se zbývající hořčicí a smetanou a povaříme. Lehce zahustíme instantní jíškou a vmícháme nasekaný kerblík. Maso nakrájíme na porce.