Hořčičná omáčka se srdcem
Suroviny
- 750 g Telecí srdce
- 60 g Šalotka
- 60 g Máslo čerstvé
- 150 g Mascarpone
- 40 g Hořčice kremžská
- 10 g Hořčice Dijonská
- 5 g Sůl
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Kopr čerstvý
- 20 ml Citronová šťáva
- 20 ml Pomerančová šťáva
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1381 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 258.4 mg
- Draslík 808.4 mg
- Vláknina 1877.5 mg
- Vitamín A 1877.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme pod pokličkou doměkka.
-
2
Vývar vyvaříme na 500 ml. Maso nakrájíme na malé kousky. Šalotky a česnek pokrájíme nadrobno.
-
3
Rozehřejeme máslo, osmažíme na něm šalotky a česnek, přidáme mouku a opražíme dozlatova. Přilijeme vývar a vaříme 10 minut. Vmícháme mascarpone, všechny druhy hořčice a šťávu z citrusů. Omáčku osolíme a opepříme. Vložíme maso, prohřejeme a dochutíme koprem.