Hořčičná omáčka se srdcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Telecí srdce
  • 60 g Šalotka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mascarpone
  • 40 g Hořčice kremžská
  • 10 g Hořčice Dijonská
  • 5 g Sůl
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Pomerančová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1381 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 258.4 mg
  • Draslík 808.4 mg
  • Vláknina 1877.5 mg
  • Vitamín A 1877.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Vývar vyvaříme na 500 ml. Maso nakrájíme na malé kousky. Šalotky a česnek pokrájíme nadrobno.

  • 3

    Rozehřejeme máslo, osmažíme na něm šalotky a česnek, přidáme mouku a opražíme dozlatova. Přilijeme vývar a vaříme 10 minut. Vmícháme mascarpone, všechny druhy hořčice a šťávu z citrusů. Omáčku osolíme a opepříme. Vložíme maso, prohřejeme a dochutíme koprem.

Komentáře k receptu