Rostbíf s bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 50 g Kapary
- 30 g Okurky nakládané
- 100 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 400 g Zakysaná smetana
- 60 g Majonéza
- 20 g Med včelí
- 60 g Šalotka
- 40 g Hořčice Dijonská
- 750 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 ks Sardelové řezy
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1080 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 83 g
- Sodík 1591 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 368.2 mg
- Draslík 343.1 mg
- Vláknina 752.5 mg
- Vitamín A 752.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a vložíme do pekáče. Máslo přepustíme a maso jím polijeme. Pečeme na středním stupni 50-60 minut.
-
2
Do hotového masa vetřeme ze všech stran sůl a pepř a necháme je vychladnout. Vejce oloupeme a nakrájíme najemno. Kyselou smetanu smícháme s majonézou, trochou okurkového láku a medem na hladkou směs. Okurku, šalotku, česnek a kapary nasekáme najemno. Sardelky opláchneme studenou vodou, osušíme a rovněž nasekáme najemno. Spolu s hořčicí a bylinkami přidáme do ochucené majonézy a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a podle potřeby rozředíme okurkovým lákem. Vychladlý rostbíf nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. Ochucenou smetanu podáváme zvlášť.