Rajčatová omáčka s hříbky a chilli papričkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 41 g
- Sodík 960 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 61 mg
- Draslík 802.7 mg
- Vláknina 12052.5 mg
- Vitamín A 12052.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené hříbky vložíme do misky, zalijeme teplou vodou, přikryjeme pokličkou a necháme máčet 20 minut. Poté vodu slijeme a hříbky nakrájíme na drobné kousky.
-
2
Ve větší pánvi rozehřejeme 50 g másla, přidáme slaninu a za stálého míchání smažíme, až je zlatá a křupavá. Poté slaninu vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
-
3
Do pánve dáme nakrájené houby a znovu smažíme dozlatova. Osmažené houby vyjmeme a dáme stranou ke slanině. Na pánev rozdrtíme 1 chilli papričku, přidáme utřený česnek a smažíme 3 minuty.
-
4
Přidáme rajčata, podle chuti osolíme a na mírném ohni smažíme 15 minut. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
-
5
Slaninu a houby vrátíme zpět k rajčatům. Podle chuti dosolíme a můžeme přidat ještě chilli papričku. Pokud je omáčka suchá, můžeme přilít trochu vody.
-
6
Hotové těstoviny slijeme a přendáme do misky. Zbývající máslo rozdělíme na těstoviny a přimícháme nastrouhaný sýr. Přilijeme omáčku, opatrně promícháme a můžeme podávat.