Rajčatová omáčka s hříbky a chilli papričkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 150 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 25 g Houby sušené
  • 350 g Těstoviny Penne
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 960 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 61 mg
  • Draslík 802.7 mg
  • Vláknina 12052.5 mg
  • Vitamín A 12052.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené hříbky vložíme do misky, zalijeme teplou vodou, přikryjeme pokličkou a necháme máčet 20 minut. Poté vodu slijeme a hříbky nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Ve větší pánvi rozehřejeme 50 g másla, přidáme slaninu a za stálého míchání smažíme, až je zlatá a křupavá. Poté slaninu vyjmeme z pánve a odložíme stranou.

  • 3

    Do pánve dáme nakrájené houby a znovu smažíme dozlatova. Osmažené houby vyjmeme a dáme stranou ke slanině. Na pánev rozdrtíme 1 chilli papričku, přidáme utřený česnek a smažíme 3 minuty.

  • 4

    Přidáme rajčata, podle chuti osolíme a na mírném ohni smažíme 15 minut. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.

  • 5

    Slaninu a houby vrátíme zpět k rajčatům. Podle chuti dosolíme a můžeme přidat ještě chilli papričku. Pokud je omáčka suchá, můžeme přilít trochu vody.

  • 6

    Hotové těstoviny slijeme a přendáme do misky. Zbývající máslo rozdělíme na těstoviny a přimícháme nastrouhaný sýr. Přilijeme omáčku, opatrně promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu