Telecí ledviny flabé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Hořčice
  • 500 g Telecí ledviny
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 3 dl Martell cognac
  • 3 dl Víno bílé
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 540 mg
  • Draslík 447 mg
  • Vláknina 1622 mg
  • Vitamín A 1622 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme ledvinky, osolíme, opepříme a krátce osmahneme na rozpuštěném másle v hlubší pánvi. Ihned zalijeme koňakem, poté ledvinky vyjmeme a udržujeme teplé.

  • 2

    V pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari, hořčici, důkladně promícháme a zalijeme vínem. Povaříme na mírném ohni asi 15 minut, přidáme šlehačku a povaříme ještě 2 minuty. Do hotové omáčky vrátíme ledvinky a hned servírujeme.

Komentáře k receptu