Telecí slezina plněná sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1215 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 34.2 mg
- Draslík 319.5 mg
- Vláknina 4142.5 mg
- Vitamín A 4142.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slezinu omyjeme, osušíme a opatrně rozřízneme tak, aby vznikla kapsa.
-
2
Do mísy vložíme strouhanku, strouhaný sýr, nasekanou petrželku, koření a jednu lžíci oleje, dobře promícháme. Vzniklou směsí naplníme slezinu, otvor sešijeme.
-
3
Rozpálíme olej v hrnci a naplněnou slezinu krátce orestujeme. Přidáme rozmixovaná rajčata, přikryjeme, necháme asi 60 minut dusit, podle potřeby podlijeme vodou, dokud není slezina měkká. Potom ji vyjmeme, rozpáráme šití, slezinu nakrájíme na plátky. Podáváme přelité omáčkou, ozdobené petrželkou.