Grilovaní pstruzi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 24 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 2764 mg
- Vláknina 19633.5 mg
- Vitamín A 19633.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy omyjeme, osušíme a zvenku i zevnitř do nich vetřeme sůl. Potom je pokapeme polovinou citronové šťávy a dovnitř vložíme snítku rozmarýnu. Pstruhy zabalíme do plátků slaniny, kterou připevníme párátky.
-
2
Očistíme žampiony a vydrhneme vlhkou utěrkou. Olivový olej smícháme s tymiánem, solí a zbytkem citronové šťávy. Touto směsí žampiony potřeme.
-
3
Pstruhy vložíme do alobalových misek na grilování a na grilu je opékáme 5 minut z každé strany, dokud není slanina pěkně křupavá. Žampiony grilujeme také v alobalových miskách. Grilované pstruhy podáváme se žampiony posypané čerstvou pažitkou a ozdobené měsíčky citronu.