Krupicový dezert s mandlovým griliášem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jahody zahradní
  • 150 g Mandlový griliáš
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Pšeničná krupice
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 38.8 mg
  • Vláknina 4600 mg
  • Vitamín A 4600 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko smícháme s griliášem a dáme vařit.

  • 2

    Jakmile je griliáš zcela rozpuštěný, vmícháme do mléka krupici a vaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Do husté směsi vmícháme cukr a máslo.

  • 4

    Hustý krém nalijeme do velké formy a necháme v chladu ztuhnout.

  • 5

    Před podáváním ozdobíme ovocem.

Komentáře k receptu