Platýz se sezamem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sezam - semena
  • 800 g Špenát listový čerstvý
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Platýz - filety
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 5 g Muškátový oříšek
  • 60 g Strouhanka
  • 80 g Šalotka
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 30 ml Olej olivový
  • 10 ml Olej stolní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 918 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 214.1 mg
  • Draslík 2139 mg
  • Vláknina 18163.8 mg
  • Vitamín A 18163.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.9 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety podélně rozkrojíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a ve směsi strouhanky a sezamových semínek.

  • 2

    Špenát očistíme, odstraníme silnější stonky, listy nakrájíme na větší kusy.

  • 3

    Na pánvi, v zahřátém olivovém oleji, osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku i česnek, přidáme okapaný špenát a krátce pod poklicí podusíme, až špenát zavadne. Přidáme rozpůlená cherry rajčátka a nepřikryté ještě asi 5 minut dusíme, okořeníme solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, promícháme a odstavíme. Filety dozlatova osmažíme ve směsi oleje a másla.

  • 4

    Špenát s rajčátky rozdělíme na talíře a navrch položíme osmažené porce ryby.

Komentáře k receptu