Špenátová barbouillade
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 19 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 1749.6 mg
- Vláknina 20905.7 mg
- Vitamín A 20905.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 341.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme listy špenátu a necháme je chvíli spařit ve vařící, osolené vodě.
-
2
Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme, necháme jí osmahnout na rozpáleném oleji.
-
3
Brambory oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Společně se špenátem přidáme ke smažící se cibuli. Přisypeme všechno koření, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek.
-
4
Přilijeme 1 l vařící vody a přiklopené poklicí vaříme cca 40 minut do vyvaření veškeré vody.
-
5
K uvařené směsi přidáme rozklepnutá, nerozšlehaná vejce a ihned podáváme.