Podzimní koláč s nektarinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cukr moučkový
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 200 g Tažené těsto
  • 150 g Ořechy lískové
  • 20 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 150 g Nektarinka
  • 125 g Mouka mandlová
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 848 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 167.2 mg
  • Draslík 370.3 mg
  • Vláknina 8550 mg
  • Vitamín A 8550 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko dáme vařit s rozpůleným vanilkovým luskem.

  • 2

    1 žloutek vyšleháme v bělavou pěnu společně s moučkovým cukrem, přimícháme 10g maizeny a opatrně přimícháme do vařícího se mléka.

  • 3

    Krém pečlivě mícháme, dáváme pozor, aby se dno nepřipálilo, odstavíme těsně před varem a necháme vychladnout.

  • 4

    125g změklého másla vyšleháme s mandlovým práškem, 125g cukru, 1 žloutkem a zbytkem maizeny. Ke vzniklé směsi vmícháme postupně připravený krém.

  • 5

    Koláčovou formu vytřeme máslem, vysypeme moučkovým cukrem a přendáme do ní vyválené těsto.

  • 6

    Těsto potřeme krémem, poklademe na plátky pokrájenými nektarinkami, posypeme nasekanými oříšky a cukrem.

  • 7

    Pečeme při 210°C 35 minut, před vyklopením necháme vystydnout.

Komentáře k receptu