Lanýže v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Listové těsto
  • 200 g Lanýž
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Anglická slanina
  • 100 ml Vývar telecí
  • 100 ml Víno madeira
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 102.7 mg
  • Draslík 244 mg
  • Vláknina 2889.8 mg
  • Vitamín A 2889.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lanýže očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Listové těsto vyválíme a upravíme na 2 pláty velikosti formy, ve které budeme zapékat.

  • 2

    Formu vymažeme máslem, vložíme jeden plát těsta, na něj položíme plátky lanýžů, osolíme, opepříme, zalijeme telecím vývarem smíchaným s vínem Madeira. Navrch položíme plátky slaniny. Zakryjeme druhým plátem těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct. Pečeme v troubě 45 minut.

  • 3

    Před podáváním pokrm naporcujeme.

Komentáře k receptu