Pečené lanýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Lanýž
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno šumivé (sekt)
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 159 mg
  • Vláknina 1000 mg
  • Vitamín A 1000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 323.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lanýže dobře omyjeme a nakrájíme na silné plátky. Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, vložíme plátky lanýžů, zalijeme šampaňským nebo šumivým vínem, osolíme a pekáček zakryjeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Odkryjeme pekáček, lanýže polijeme šťávou z pekáčku a pečeme odkryté ještě 5 minut.

  • 2

    Houby podáváme hlavně k pečené drůbeži.

Komentáře k receptu