Etiopské koření Berberé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 26 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 120.9 mg
- Vláknina 4940.6 mg
- Vitamín A 4940.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V malém hrnci nasucho (bez oleje) opražíme všechny přísady, dokud lehce neztmavnou, ale pozor, ať se nepřipálí. Nemělo by to trvat déle než 1 nebo 2 minuty. (Pokud jsme použili skořici mletou místo skořice celé, prášek pražit nemusíme). Necháme zchladit.
-
2
Dáme všechny přísady i s mletou skořicí do kávového mlýnku a pomeleme je na prášek.