Kuřecí prsíčka Markýza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 19 g
- Sodík 867 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 336.1 mg
- Draslík 689.4 mg
- Vláknina 2649.5 mg
- Vitamín A 2649.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsíčka trochu naklepeme a vložíme do hrnce, kde jsme rozehřáli máslo. Přidáme plátky lanýžů a lehce orestujeme. Podlijeme vývarem, vínem Madeira, osolíme a opepříme. Hrnec přiklopíme a vaříme 10 minut. Nyní přilijeme bešamel, promícháme a ještě pár minut povaříme.
-
2
Na pánvi rozpustíme lžíci másla a husí játra opečeme jako řízečky z obou stran.
-
3
Topinky z bílého chleba vyrobíme v topinkovači.
-
4
Na talíře položíme vždy dvě topinky, plátek kuřecích prsíček a na něj položíme řízeček z husích jater. Navrch upravíme plátky lanýžů. Vše přelijeme omáčkou z hrnce.