Zapékané kuřecí maso se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1079 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 106.9 mg
- Draslík 1350.2 mg
- Vláknina 9469.5 mg
- Vitamín A 9469.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory nakrájíme na plátky, kuřecí maso na menší kousky, žampiony na plátečky.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme na dno brambory a na ně položíme kousky masa. Osolíme a opepříme.
-
3
Na pánvi rozpustíme kousek másla a plátky žampionů krátce orestujeme, nalijeme na maso v pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Vše zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě asi půl hodiny.
-
4
Porce rozdělíme na talíře a obložíme srpečky čerstvých rajčat.