Mramorovaná vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 12 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 156 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme na tvrdo. Skořápku lehce rozbijeme tak, aby popraskala na celém povrchu vejce, ale neloupeme.
-
2
Vejce přendáme do nádoby s čajem a necháme 15 minut louhouvat.
-
3
Poté vejce vyndáme, necháme okapat a zcela vystydnout.
-
4
Po oloupání budou vejce na povrchu jemně mramorovaná.