Chipsy ze sladkých brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 60 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 394.6 mg
- Vláknina 4500 mg
- Vitamín A 4500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 25.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Batáty oloupeme, očistíme a pokrájíme na 3mm silné plátky.
-
2
Dobře propláchneme, necháme okapat a osušíme ubrouskem.
-
3
Olej rozehřejeme ve fritéze a bramborové lupínky v něm necháme cca 8 minut smažit. Občas proklepeme, aby se plátky neslepily.
-
4
Osmažené lupínky osolíme a ihned podáváme.