Brambory v solné krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 0 g
- Sodík 262025 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1047.8 mg
- Vláknina 13567.2 mg
- Vitamín A 13567.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pro přípravu pokrmu vybereme hezké a nepoškozené brambory, které pečlivě vydrbeme kartáčkem.
-
2
Smícháme sůl s bylinkami a kořením. Na dno zapékací nádoby přesypeme cca 3 cm této směsi. Na sůl naskládáme připravené brambory, které se nesmí navzájem dotýkat.
-
3
Zasypeme zbytkem soli tak, aby byly brambory zcela zakryté.
-
4
Pečeme při 190 °C cca 2 hodiny.
-
5
Při pečení se ze soli stane tvrdá krusta, kterou budeme muset rozbít kladívkem.
-
6
Brambory se skvěle hodí jako příloha k pečenému kuřeti či rybě.