Telecí kotlety na víně Madeira
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 19 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 217.8 mg
- Draslík 644.5 mg
- Vláknina 479.5 mg
- Vitamín A 479.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kotlety osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle.
-
2
Maso vyndáme a do téže pánve vlijeme víno Madeira, vývar, plátky lanýžů, smetanu a rozmixovaná husí játra. Vše povaříme 2 minuty, zahustíme jíškou, povaříme ještě 1 minutu a nalijeme na kotlety, které jsme upravili na talíře.