Telecí kotlety na víně Madeira

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kotlety
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Lanýž
  • 60 g Játra husí
  • 3 g Jíška instantní
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 20 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 150 ml Víno madeira
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 217.8 mg
  • Draslík 644.5 mg
  • Vláknina 479.5 mg
  • Vitamín A 479.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kotlety osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle.

  • 2

    Maso vyndáme a do téže pánve vlijeme víno Madeira, vývar, plátky lanýžů, smetanu a rozmixovaná husí játra. Vše povaříme 2 minuty, zahustíme jíškou, povaříme ještě 1 minutu a nalijeme na kotlety, které jsme upravili na talíře.

Komentáře k receptu