Telecí dušené s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 400 g Brambory vařené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šalotka
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Lanýž
  • 100 ml Víno bílé
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 129 mg
  • Draslík 1043.4 mg
  • Vláknina 5079.5 mg
  • Vitamín A 5079.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí plátky posypeme solí, pepřem a lehce naklepeme.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo a plátky masa opečeme po obou stranách. Přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, posekané bylinky, podlijeme vínem a vývarem. Přiklopíme a podusíme 5 minut. Odkryjeme, přisypeme plátky žampionů a lanýžů, podusíme ještě 5 minut a odstavíme.

  • 3

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu