Telecí dušené s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 13 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 129 mg
- Draslík 1043.4 mg
- Vláknina 5079.5 mg
- Vitamín A 5079.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí plátky posypeme solí, pepřem a lehce naklepeme.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo a plátky masa opečeme po obou stranách. Přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, posekané bylinky, podlijeme vínem a vývarem. Přiklopíme a podusíme 5 minut. Odkryjeme, přisypeme plátky žampionů a lanýžů, podusíme ještě 5 minut a odstavíme.
-
3
Podáváme s vařeným bramborem.