Fondue z pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Pórek
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 85 mg
  • Draslík 226 mg
  • Vláknina 4539.8 mg
  • Vitamín A 4539.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek seřízneme ve 2/3 délky, tuhé zelené listy pro přípravu nevyužijeme. Dobře propláchneme a necháme okapat. Pórek nakrájíme na tenčí kolečka.

  • 2

    Máslo necháme rozehřát na pánvi, poté přidáme pórek, osolíme, opepříme a necháme 5 minut dusit přiklopené. K doměkka podušenému pórku přilijeme smetanu, na mírném plameni přivedeme k varu a povaříme 20 minut.

  • 3

    Podáváme teplé, dušený pórek je skvělou přílohou ke škeblím či rybě.

Komentáře k receptu