Fondue z pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 38 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 85 mg
- Draslík 226 mg
- Vláknina 4539.8 mg
- Vitamín A 4539.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek seřízneme ve 2/3 délky, tuhé zelené listy pro přípravu nevyužijeme. Dobře propláchneme a necháme okapat. Pórek nakrájíme na tenčí kolečka.
-
2
Máslo necháme rozehřát na pánvi, poté přidáme pórek, osolíme, opepříme a necháme 5 minut dusit přiklopené. K doměkka podušenému pórku přilijeme smetanu, na mírném plameni přivedeme k varu a povaříme 20 minut.
-
3
Podáváme teplé, dušený pórek je skvělou přílohou ke škeblím či rybě.