Dušený fenykl s černými olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 734 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 288.5 mg
- Vláknina 6640.8 mg
- Vitamín A 6640.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule fenyklu zbavíme tuhých, svrchní listů a zelených částí. Rozčtvrtíme je a dáme smažit na rozpálený olej.
-
2
Smažíme 10 minut, poté otočíme a necháme smažit dalších 5 minut. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přidáme tymián a olivy. Přiklopíme poklicí a necháme 30 minut povařit.
-
3
Hotová omáčka má sirupovitou konzistenci a kalnou barvu.
-
4
Servírujeme teplé, posypané nasekanou petrželí.