Zapečené řezy z mořského jazyka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 600 g Rýže dušená
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 40 g Šalotka
  • 600 g Mořský jazyk
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Omáčka rajčatová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 733 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 789.5 mg
  • Vláknina 5056.5 mg
  • Vitamín A 5056.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety po celé délce posypeme solí a pepřem, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zasypeme nadrobno pokrájenou šalotkou, posekanou petrželkou a podlijeme hovězím vývarem.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme na plátky nakrájené žampiony, krátce orestujeme, zalijeme rajčatovou omáčkou, osolíme, opeříme, necháme probublat a vlijeme do pekáčku na rybu. Nakonec vše posypeme strouhankou. Zapékáme v předehřáté troubě 15 minut.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu