Treska na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 665 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 92.5 mg
- Draslík 1098.7 mg
- Vláknina 4432.5 mg
- Vitamín A 4432.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odřízneme rybám hlavu, vykucháme je a vyjmeme jim páteř. Omyjeme je, pokrájíme na kousky a obalíme v mouce. V pánvi na smažení rozehřejeme část olivového oleje a kousky ryb na něm po várkách osmažíme tak, aby byly po všech stranách do zlatova.
-
2
Vyjímáme je na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal olej. Osolíme je a rozložíme do pekáče.
-
3
Oloupeme stroužky česneku, omyjeme je a nasekáme společně s omytými a osušenými lístky šalvěje a omytou a osušenou snítkou rozmarýnu.
-
4
Vhodíme nasekaný česnek, šalvěj a rozmarýn do pánve, přilijeme olej, přidáme oregano a lehce směs osmažíme, aniž bysme nechali česnek zbarvit. Přilijeme víno, ocet, sklenici vody a uvedeme vše do varu. Směs osolíme a necháme ji vařit asi 5 minut. Jakmile vychladne, přelijeme jí osmažené ryby, které jsme mezitím dali do servírovací mísy, a necháme je před podáváním nejméně hodinu marinovat.