Chobotnice s krátkými makarony

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Skořice mletá
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 3 ks Cibule
  • 4 l Voda pitná
  • 3 dl Olej olivový
  • 1 kg Chobotnice
  • 0.5 kg Špagety, Makarony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 921 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 836 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 977.5 mg
  • Vláknina 9516.7 mg
  • Vitamín A 9516.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně omyjeme chobotnici, dáme ji do hrnce vařit. Chobotnice vypustí vodu, kterou vylijeme. Spařenou chobotnici pokrájíme na malé kousky, které orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou a poté znovu vrátíme do hrnce.

  • 2

    Přidáme rozmixovaná rajčata, sůl, pepř a skořici, vaříme 20 minut, dokud maso není měkké. Poté přilijeme vodu, vsypeme makarony, necháme vařit dalších 20 minut.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu