Chobotnice s krátkými makarony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 921 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 53 g
- Sodík 836 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 977.5 mg
- Vláknina 9516.7 mg
- Vitamín A 9516.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Důkladně omyjeme chobotnici, dáme ji do hrnce vařit. Chobotnice vypustí vodu, kterou vylijeme. Spařenou chobotnici pokrájíme na malé kousky, které orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou a poté znovu vrátíme do hrnce.
-
2
Přidáme rozmixovaná rajčata, sůl, pepř a skořici, vaříme 20 minut, dokud maso není měkké. Poté přilijeme vodu, vsypeme makarony, necháme vařit dalších 20 minut.
-
3
Ihned podáváme.