Kuřeci frikasé
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 120 g Žampiony čerstvé
- 120 g Jogurt nízkotučný
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 8 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 2 hrnek Hrášek mražený
- 1 hrnek Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 9 g
- Sodík 651 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 97.8 mg
- Draslík 1016.6 mg
- Vláknina 13832.9 mg
- Vitamín A 13832.9 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme mouku, osolíme a opepříme a pak v ní obalíme kousky kuřecího masa. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulky a česnek a opékáme za občasného míchání 5 minut. Potom přidáme kuřecí maso a za stálého míchání opékáme 10 minut. Maso nesmí zhnědnout.
-
2
Postupně přiléváme kuřecí vývar, potom přidáme mrkev, celer a hrášek. Pánev přikryjeme pokličkou a směs dusíme 5 minut. Přidáme papriku a žampiony, pánev znovu přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme dalších 10 minut.
-
3
Do směsi na pánvi přimícháme jogurt, nakrájenou petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Vše prohřejeme a ihned podáváme.