Žemlovka s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Čokoláda hořká
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 6 krajíc Chléb toastový
  • 600 ml Mléko plnotučné
  • 175 ml Mléko zahuštěné slazené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Rýžový škrob
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 285.5 mg
  • Draslík 203.2 mg
  • Vláknina 4731 mg
  • Vitamín A 4731 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 946.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vytřeme tukem, chleba nakrájíme na čtverečky a dáme do mísy. Na ohni zahřejeme kondenzované mléko, 450 ml plnotučného mléka a 2 lžíce kakaa.

  • 2

    Ušleháme dvě vejce, 2 lžíce cukru a směs vložíme do mléčné směsi. Vaječnou hmotu nalijeme na chleba a přikrytou mísu potravinářskou folií chladíme v lednici dvě hodiny.

  • 3

    Pak směs v míse pečeme čtyřicet minut v troubě, pět minut necháme chladnout.

  • 4

    Na ohni smícháme 60 g čokolády, 1 lžíci kakaa, 50 g másla, 2 lžíce cukru, 150 ml mléka a škrob. Omáčku nalijeme na hotovou žemlovku.

Komentáře k receptu