Mořský jazyk se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 30 g Karotka
  • 600 g Mořský jazyk
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Voda pitná
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 596.9 mg
  • Vláknina 949.5 mg
  • Vitamín A 949.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme, zbavíme černé kůže, bílou kůži zbavíme šupin. Hlavu šikmo uřízneme a rybu naporcujeme.

  • 2

    Do menšího hrnce vložíme karotku pokrájenou na kolečka, nadrobno pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, osolíme, opepříme, přidáme dvě lžíce másla a hrnec zakryjeme. Přivedeme k varu a zeleninu podusíme 7 minut.

  • 3

    Přilijeme vodu, přidáme porce ryby a vaříme 12 minut. Vývar se trochu odpaří.

  • 4

    Porce ryby upravíme na talíře, do vývaru vmícháme lžíci másla a zakapeme citrónovou šťávou.

  • 5

    Vývar přilijeme na talíře k rybě.

Komentáře k receptu