Mořský jazyk se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 16 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 596.9 mg
- Vláknina 949.5 mg
- Vitamín A 949.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu očistíme, zbavíme černé kůže, bílou kůži zbavíme šupin. Hlavu šikmo uřízneme a rybu naporcujeme.
-
2
Do menšího hrnce vložíme karotku pokrájenou na kolečka, nadrobno pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, osolíme, opepříme, přidáme dvě lžíce másla a hrnec zakryjeme. Přivedeme k varu a zeleninu podusíme 7 minut.
-
3
Přilijeme vodu, přidáme porce ryby a vaříme 12 minut. Vývar se trochu odpaří.
-
4
Porce ryby upravíme na talíře, do vývaru vmícháme lžíci másla a zakapeme citrónovou šťávou.
-
5
Vývar přilijeme na talíře k rybě.