Kapr na čínském víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Hrozinky
  • 50 g Šalotka
  • 60 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 30 g Cukr krupice
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Kapr obecný
  • 10 g Petržel - nať
  • 250 ml Ocet vinný
  • 80 ml Olej olivový
  • 350 ml Víno rýžové čínské
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 576 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 749.6 mg
  • Vláknina 3132.5 mg
  • Vitamín A 3132.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce s vlažnou vodou necháme bobtnat 20 minut hrozinky. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku. Oloupeme cibuli a šalotku a nasekáme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a smažíme na něm 4 minuty nasekanou cibuli a šalotku. Přidáme kapří plátky, po minutě je obrátíme, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, přidáme svazeček aromatických bylinek a na mírném plameni 10 minut povaříme. Rybí plátky vyjmeme a udržujeme teplé v hlubší servírovací míse.

  • 2

    Polovinu tekutiny vyvaříme, vyjmeme svazeček aromatických bylinek, přidáme cukr, ocet a scezené a osušené hrozinky. Vše uvedeme do varu, zhasneme plamen a vmícháme zbývající olej. Rybí maso přelijeme takto získanou omáčkou, posypeme ho petrželkou a hotový pokrm podáváme.

Komentáře k receptu