Kapr na čínském víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 28 g
- Sodík 576 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 749.6 mg
- Vláknina 3132.5 mg
- Vitamín A 3132.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce s vlažnou vodou necháme bobtnat 20 minut hrozinky. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku. Oloupeme cibuli a šalotku a nasekáme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a smažíme na něm 4 minuty nasekanou cibuli a šalotku. Přidáme kapří plátky, po minutě je obrátíme, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, přidáme svazeček aromatických bylinek a na mírném plameni 10 minut povaříme. Rybí plátky vyjmeme a udržujeme teplé v hlubší servírovací míse.
-
2
Polovinu tekutiny vyvaříme, vyjmeme svazeček aromatických bylinek, přidáme cukr, ocet a scezené a osušené hrozinky. Vše uvedeme do varu, zhasneme plamen a vmícháme zbývající olej. Rybí maso přelijeme takto získanou omáčkou, posypeme ho petrželkou a hotový pokrm podáváme.