Olivový salát s pomerančovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 8 g
- Sodík 779 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 150.6 mg
- Vláknina 8169.3 mg
- Vitamín A 8169.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olivy vyjmeme ze sklenice a dáme okapat, poté je vložíme do suché sklenice.
-
2
Chemicky neošetřený pomeranč a citron pečlivě omyjeme, nastrouháme kůru a naklademe na olivy.
-
3
Z obou citrusů vylisujeme šťávu, nalijeme ji k olivám a posypeme černým pepřem. Sklenici uzavřeme, obsah protřepeme a necháme uležet alespoň 2 hodiny.