Parmice na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 26 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 122 mg
- Draslík 826.9 mg
- Vláknina 294.5 mg
- Vitamín A 294.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Parmice zbavíme šupin, na hřbetě nařízneme od hlavy až k ocasu, osolíme, opepříme, potřeme olejem a ugrilujeme z obou stran.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou šalotku a půl minuty orestujeme. Podlijeme vínem, vývarem, osolíme, opeříme a vmícháme ještě lžíci másla. Povaříme 10 minut.
-
3
Parmice upravíme na talíře, přelijeme vinnou omáčkou, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme posekanou petrželkou.