Pstruzi po bretaňsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 33 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 169 mg
- Draslík 928.5 mg
- Vláknina 709.5 mg
- Vitamín A 709.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhům oškrábeme šupiny a vykucháme je, odřízneme jim hlavu, vyjmeme páteř a případně i další kosti. Dobře je promyjeme. Jemně nasekáme petrželku.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme 30 g másla, vhodíme do něho hřebíčky a smažíme na něm 15 minut jako kniha rozevřené pstruhy. V polovině smažení je opatrně obratíme a osolíme. Nakonec je přemístíme na servírovací mísu a udržujeme teplé.
-
3
Přidáme do pánve zbývající máslo, rozehřejeme ho, vyhodíme hřebíčky, máslo se šťávou za občasného zamíchání několik minut povaříme, nakonec zaprášíme moukou. Takto získanou omáčkou přelijeme pstruhy a ihned je podáváme na stůl.