Mořský ďas na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 15 g Petržel - nať
  • 200 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Mořský ďas
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 539 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 74.5 mg
  • Draslík 1099.3 mg
  • Vláknina 917.5 mg
  • Vitamín A 917.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, uřízneme jim hlavu, vykucháme je a vyřežeme z nich plátky. Hlavy a odřezky dáme do hrnce s trochou vody, jedním stroužkem česneku, 10 g petrželky a špetkou soli. Vaříme vše asi 20 minut a takto získaný rybí vývar jemně scedíme.

  • 2

    Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na tenká kolečka, omyjeme zbývající petrželku, osušíme a jemně nasekáme. Cibuli osmažíme v pánvi na 20 g másla, přidáme rybí plátky, přilijeme rybí vývar, citronovou šťávu a bílé víno a na mírném plameni ryby asi 5 minut povaříme.

  • 3

    Plátky vyjmeme děrovanou lžící a rozložíme je na servírovací mísu. Tekutinu v pánvi zčásti vyvaříme na prudkém plameni, vmícháme do omáčky zbývající máslo a zbývající petrželku, hotovou omáčkou rybí plátky přelijeme a podáváme na stůl.

Komentáře k receptu