Mořský ďas na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 12 g
- Sodík 539 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 74.5 mg
- Draslík 1099.3 mg
- Vláknina 917.5 mg
- Vitamín A 917.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme, uřízneme jim hlavu, vykucháme je a vyřežeme z nich plátky. Hlavy a odřezky dáme do hrnce s trochou vody, jedním stroužkem česneku, 10 g petrželky a špetkou soli. Vaříme vše asi 20 minut a takto získaný rybí vývar jemně scedíme.
-
2
Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na tenká kolečka, omyjeme zbývající petrželku, osušíme a jemně nasekáme. Cibuli osmažíme v pánvi na 20 g másla, přidáme rybí plátky, přilijeme rybí vývar, citronovou šťávu a bílé víno a na mírném plameni ryby asi 5 minut povaříme.
-
3
Plátky vyjmeme děrovanou lžící a rozložíme je na servírovací mísu. Tekutinu v pánvi zčásti vyvaříme na prudkém plameni, vmícháme do omáčky zbývající máslo a zbývající petrželku, hotovou omáčkou rybí plátky přelijeme a podáváme na stůl.