Klatovský závitek
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 300 g Cibule
- 20 g Hořčice
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 75 g Okurky nakládané
- 30 g Slanina vepřová
- 1 g Pepř černý mletý
- 750 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 plátek Hovězí maso zadní
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1106 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 75.5 mg
- Draslík 298 mg
- Vláknina 4090 mg
- Vitamín A 4090 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
-
2
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme rozpustit. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu (nebo uzený bůček) a na kostičky nakrájené sterilované okurky, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Spojíme rozkvedlaným vejcem. Dobře promícháme.
-
3
Plátky naplníme připravenou směsí a zavineme. Upevníme nití nebo párátky.
-
4
Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme dorůžova na tuku, přidáme závitky, v základu je krátce opečeme a mírně podlijeme vývarem. Pod poklicí dusíme maso doměkka. Během dušení závitky obracíme a zaléváme teplým vývarem.
-
5
Měkké závitky vyjmeme a zbavíme nitě nebo párátek. Vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání provaříme.
-
6
Závitky podáváme přelité procezenou šťávou.