Klatovský závitek

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 300 g Cibule
  • 20 g Hořčice
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Okurky nakládané
  • 30 g Slanina vepřová
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Hovězí maso zadní
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1106 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 75.5 mg
  • Draslík 298 mg
  • Vláknina 4090 mg
  • Vitamín A 4090 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme rozpustit. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu (nebo uzený bůček) a na kostičky nakrájené sterilované okurky, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Spojíme rozkvedlaným vejcem. Dobře promícháme.

  • 3

    Plátky naplníme připravenou směsí a zavineme. Upevníme nití nebo párátky.

  • 4

    Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme dorůžova na tuku, přidáme závitky, v základu je krátce opečeme a mírně podlijeme vývarem. Pod poklicí dusíme maso doměkka. Během dušení závitky obracíme a zaléváme teplým vývarem.

  • 5

    Měkké závitky vyjmeme a zbavíme nitě nebo párátek. Vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání provaříme.

  • 6

    Závitky podáváme přelité procezenou šťávou.

Komentáře k receptu