Omáčka z petrželky a kerblíku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 13 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 341.5 mg
- Vláknina 689.8 mg
- Vitamín A 689.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle opečeme nasekanou petrželku a kerblík. Vše zalijeme hovězím vývarem, vínem a smetanou. Celou směs přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud omáčka zlehka nezhoustne. Omáčku zahustíme bešamelem. Nakonec dle chuti přidáme sůl a pepř.