Zelenina s čínskými nudlemi
Suroviny
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 250 g Nudle vaječné
- 150 g Brokolice
- 205 ml Voda pitná
- 40 ml Olej slunečnicový
- 20 ml Ocet vinný
- 20 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Paprika červená
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Máslo arašídové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 23 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 561.2 mg
- Vláknina 16658.2 mg
- Vitamín A 16658.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.1 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle uvaříme, slijeme. Smícháme máslo, protlak, ocet, sůl, pepř a 80 ml vody.
-
2
Na oleji restujeme dvě minuty nakrájený stroužek česneku, plátky mrkví, rozpůlené lusky, pak vložíme růžičky brokolice, po třech minutách ještě nudličky papriky a kolečka cibulky. Po jedné minutě přilijeme omáčku, 125 ml vody a nudle. Tak směs prohříváme pět minut.