Farfalle s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 300 g Rajčata
  • 50 g Olivy černé
  • 50 g Petržel - nať
  • 300 g Těstoviny Farfalle
  • 400 g Treska aljašská
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 706 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 712.5 mg
  • Vláknina 8890 mg
  • Vitamín A 8890 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme tresku, vykucháme ji, vykostíme, vykrájíme z ní plátky, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pak nahrubo nasekáme.

  • 2

    Scedíme a vypeckujeme olivy. Opereme, osušíme a nasekáme petrželku. Oloupeme česnek, omyjeme a lehce podrtíme. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek, papričku a trochu nasekané petrželky. Přidáme pokrájené rybí maso a za opatrného míchání dřevěnou vařečkou osmažíme. Česnek a papričku vyhodíme.

  • 3

    Přidáme nasekaná rajčata, po špetce soli a čerstvě mletého pepře a za občasného zamíchání všechno asi 6 minut pod pokličkou prudce dusíme. Nakonec přidáme olivy a dusíme další 3 minuty. Vše posypeme zbývající nasekanou petrželkou.

  • 4

    V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Promícháme je s připravenou omáčkou.

  • 5

    Hotový pokrm podáváme horký.

Komentáře k receptu