Plzeňské zástěrky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 29 g
- Sodík 946 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 116.8 mg
- Draslík 87.5 mg
- Vláknina 1793 mg
- Vitamín A 1793 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které naklepeme doširoka, osolíme a opepříme.
-
2
Žampiony nakrájíme na plátky a na části tuku je krátce podusíme, zalijeme rozmíchanými vejci a necháme srazit.
-
3
Do středu plátku položíme slaninu nakrájenou na tenké plátky, na ni navršíme prochladlá vejce se žampiony a díl oloupaného párku. Plátek přeložíme a okraje upevníme párátkem.
-
4
Na druhé části tuku dozlatova osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vložíme na ni naplněné maso a opečeme po obou stranách. Zalijeme částí vlažné vody a dusíme doměkka za občasného přelévání vlastní šťávou. Během dušení doléváme teplou vodu.
-
5
Když je maso téměř měkké, zalijeme je pivem a dusíme doměkka.
-
6
Měkké maso vyjmeme do čisté nádoby, odstraníme párátka a přes hustý cedník na něj přecedíme šťávu. Zjemníme ji máslem, přisolíme a krátce podusíme.
-
7
Jednotlivé porce při podávání překrojíme na 2-3 části šikmým řezem.