Smetanová omáčka se sherry brandy a rajským protlakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 g Zakysaná smetana
  • 3 g Česnek
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 200 ml Houbový vývar
  • 200 ml Sherry brandy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 6.5 mg
  • Vláknina 108.7 mg
  • Vitamín A 108.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji krátce orestujeme na jemno pokrájenou cibuli a česnek. Orestovanou cibuli s česnekem zalijeme houbovým vývarem a sherry brandy, poté přivedeme k varu. Jakmile tekutina mírně zhoustne, přidáme rajský rotlak a zakysanou smetanu. Nakonec přimícháme petřželku, dochutíme mletou paprikou, solí a pepřem.

  • 2

    Omáčku podáváme k pekingskému zelí.

Komentáře k receptu